Actueel

Eind maart trok Groen Schoten naar de wekelijkse markt. We vroegen aan de Schotenaren hoe graag ze in Schoten wonen en wat ze beter willen. Een greep uit onze vragen.
Wat is je favoriete plek in Schoten?
Wat zou je doen als je één dag burgemeester was?
Aan welke activiteit wil je deze lente/zomer zeker deelnemen in Schoten?
Wat vind je van de Paalstraat, groen in...

De gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018 komen stilaan in zicht. 

Op een ledenvergadering van eind februari heeft Groen Schoten transparant en democratisch de eerste 8 en de lijstduwer voor de gemeenteraadsverkiezingen aangeduid. Ook andere zichtbare plaatsen werden vastgelegd.

Met een divers en jong team gaan we eind april de campagne aftrappen. Deze vernieuwde...

Groen Schoten zette 2018 in met een gezellige receptie en een Groene Pluimuitreiking op 3 februari.

De Groene Pluim is een prijs die in Schoten voor de eerste keer uitgereikt werd aan geefwinkel 'Het Donorke'. De Groene pluim zet een ecologische of sociale organisatie of persoon in de bloemetjes voor verdienstelijk werk. Een stevige samenzang bejubelde de winnaars.

...

Ben jij begaan met onze gemeente? Heb je een idee hoe het anders kan? Wissel je graag met anderen van gedachten?

Groen Schoten is altijd op zoek naar mensen die mee willen bouwen aan de lokale groep. Iedereen kan zijn steentje bijdragen: van een politieke discussie op een vergadering tot een tekst schrijven, het huis-aan-huisblad bussen of een handje helpen op een activiteit.

...

Jong Groen kiest elke 2 maanden een boom in Schoten die meer aandacht verdient of op een plaats staat die van belang is voor de Schotenaar.

De jongeren nodigen steeds iemand uit die meer uitleg verschaft over de boom en de plek. Daarnaast zeggen ze graag hun eigen gedacht. Zo kom je te weten waar Jong Groen Schoten voor staat. Ze sluiten de activiteit af met een boomknuffel en een...

Groen Schoten ijvert al jaren voor veiliger fietsen in Schoten. We zijn daarom verheugd dat minister Weyts deze zomer een nieuw type fietsmarkering heeft gelanceerd. In Schoten ligt nergens zo'n veilige oversteekplaats. We pleitten ervoor op de gemeenteraad van 28 september. Om onze vraag meer kracht bij te zetten, rolden we op woensdag 20 september de groene loper uit voor...

Vol verbazing zien we dat de gemeente de drempels in de Eksterdreef afbreekt en vervangt door zogenaamde vertragingskussens! Deze weg maakt deel uit van het fietsroutenetwerk en sterke vertragingen opleggen aan het autoverkeer zijn er zeker noodzakelijk. Regelmatig fietsen we daar en stellen vast dat de drempels in goede staat zijn en efficiënt. Waarom dan afbreken? Stomme kosten...

Groen Schoten formuleert naar aanleiding van het toekomstverbond voor de mobiliteit en de leefbaarheid van Antwerpen haar visie en eisen.
Het doorgaande en havenverkeer rond de stad wordt geleid via een versterkte R2 en een nieuw aan te leggen autostrade A102 dwars door de groene buffer tussen stad en rand. Door natuurgebieden en parkdomeinen, langs woongebieden en scholen in Schoten...

Het stille netwerk GruunRant pakt uit met een fietstocht rond Antwerpen. Zo kan je kennismaken met de groene en open ruimte rond de stad. Je kan kiezen uit 3 parcours (17, 24 en 47 km). Vertrek aan een fietsknooppunt in je buurt (www.fietsnet.be).

In maart sloten de burgerbewegingen stRaten-generaal, Ademloos, Ringland, de Vlaamse regering en de stad Antwerpen een toekomstverbond...

De burgerbewegingen stRaten-generaal, Ademloos en Ringland, de Vlaamse regering en de stad Antwerpen sloten op 15 maart een toekomstverbond voor de mobiliteit en de leefbaarheid van Antwerpen.

Een stap die een einde moet stellen aan jaren van impasse. Het verbond omvat een ambitieus Routeplan 2030 waarbij:

  • het stadsregionale verkeer over een gesloten stedelijke ring...

Pagina's